АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО
СЪС СПЕЦИАЛНА
ИНВЕСТИЦИОННА ЦЕЛ
 
 
"ПАРК" АДСИЦ представи одитиран годишен финансов отчет за 2018 г. на КФН и обществеността.
English
 

rates.gif
ivan_lilov.gif
"ПАРК" АДСИЦ ще строи офис и бизнес център за 8 млн. евро
Дружеството за инвестиции в недвижими имоти “ПАРК” АДСИЦ планира да изгради търговски и офис център в София. Комплексът ще бъде разположен върху парцел с площ от 4 275 кв. м. в ж.к. “Горубляне”, в близост до бул. “Цариградко шосе”. Той ще включва няколко шоурума за продажба на автомобили с обща площ от 4 816 кв. м. и офисна част с площ от 11 088 кв.м. Общата разгърната застроена площ на обекта ще бъде 19 000 кв. м., което включва подземен паркинг на две нива с 200 паркоместа. В момента “ПАРК” АДСИЦ има предварителен договор за покупка на парцела за 2,75 млн. евро. Предвижда се изпълнението на проекта да започне през април 2007 г. и да приключи окончателно за 18 месеца. Плановете на мениджмънта на “ПАРК” АДСИЦ са помещенията в сградата да се отдават под наем, като така ще се реализира стабилен текущ доход за акционерите.
“Проектът е атрактивен и вече сме в напреднала фаза на преговори с няколко международно утвърдени компании за наемане на площи с различно предназначение като шоуруми, търговски представителства и фирмени офисни площи”, съобщи председателят на Съвета на директорите Мартин Заимов.
Офисните площи, които ще се предлагат за отдаване под наем са с квадратура от 130 до 1500 кв.м., като навсякъде има изградени всички видове комуникационни връзки и централна климатизация с локално управление. В архитектурното решение е заложено всеки офис да разполага с панорамна гледка. За удобство на наемателите на последния етаж ще бъде изграден ресторант-панорама.
Инвестицията в проекта по предварителни разчети е на стойност от 8 млн. евро, като финансирането ще бъде осигурено от предстоящото увеличение на капитала на дружеството и с дългово финансиране.
“ПАРК” АДСИЦ планира да удвои капитала си до 10,4 млн. лв. Дружеството ще предложи за записване нови 5,2 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1,10 лв. За целта дружеството издава същия брой права, като всяко от тях носи по една акция. Търговията с правата от увеличението на капитала започва на 14 декември /четвъртък/ и ще продължи до 22 декември /петък/. Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е инвестиционният посредник “Булброкърс” с ко-мениджър “Пощенска банка”. Целият процес по увеличението на капитала ще приключи на 24 януари 2007 г.
“ПАРК”АДСИЦ е учредено на 23 март 2005г. за срок от 5 години. Акциите на дружеството се търгуват на БФБ от май 2005 г. Основни акционери в дружеството са “Феърплей Интернешънъл” АД, “Загора инвест” ООД, ИП “Бетакорп”АД, “Витазон” ООД. Наскоро дружеството обяви, че планира да раздаде дивидент за 2006 г. в резултат на реализирания проект “Вила Парк” в Созопол.Пълен текст
Публикувано: 13 дек 2006 | изпрати на приятел изглед за печат създай pdf с тази новина

Отиди на страница  1 2 3 ... 62 [63] 64 65
brocker.png
“ПАРК” АДСИЦ предлага на вашето внимание урегулирани поземлени имоти с площи от 2,4,6 и 60 дка., в село Юнец на изключително атрактивни цени. Селото се намира на 35 км. от гр. Варна в посока гр. Бургас. Разстоянието до морския бряг е 8 км. Селото е разположено в източните склонове на Стара Планина и е в непосредстена близост до уникалния екологичен проект на арх. Норман Фостър, които ще бъде изграден в местността "КАРАДЕРЕ".
повече >